Άρνικα 20gr

Κωδικός: 242

Άρνικα: Το φυσικό τονωτικό του κυκλοφορικού συστήματος.

Η άρνικα ανεβάζει την πίεση. Επίσης, είναι και τονωτική της μήτρας, αντιφλεγμονώδης, υποβοηθά την απορρόφηση των εσωτερικών αιματωμάτων των φλεγμονών.Η δράση του βοτάνου άρνικα είναι αντιφλεγμονώδης και επουλωτική.

3.00 €
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ

Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι arnica Montana (αρνική η ορεινή) και ανήκει στην οικογένεια των συνθέτων. Είναι γνωστή και με το όνομα Αρνάκις η ορεινή. Είναι φυτό που συναντούμε στην κεντρική και νότια Ευρώπη, μέση Ασία και βόρειο Αμερική. Είναι διαδεδομένη στις ορεινές περιοχές, στα όξινα εδάφη, σε λιβάδια και τυρφώδεις περιοχές, μέχρι αρκετά ψηλά στα ορεινά. Στη χώρα μας τη συναντούμε στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Aρνικας, ήταν γνωστές από τις αρχαίες γερμανικές φυλές. Την χρησιμοποιούσαν για εκατονταετίες σε Γερμανία και Αυστρία ειδικά σε χτυπήματα, στραμπουλήγματα και καρδιακά προβλήματα.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Αρνικα είναι εξαιρετικά τοξική και για τον λόγο αυτό δεν επιτρέπεται να λαμβάνεται εσωτερικά. Μόνο το ομοιοπαθητικό παρασκεύασμα είναι απολύτως ασφαλές για εσωτερική χρήση. Η αρνικίνη και το γαλλικό οξύ που περιέχει το φυτό καθορίζουν τις θεραπευτικές αλλά και τις δηλητηριώδεις ιδιότητες της Αρνικας.
Δεν επιτρέπεται να την πίνουμε, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα ιάματα για εξωτερική τοπική θεραπεία και μπορεί να θεωρηθεί ειδικό βότανο για την θεραπεία μωλωπισμών και διαστρεμμάτων.

Ιδιότητες εξωτερική χρήση

Μώλωπες

Τραύματα

Αιμορραγίες

Οστεοαρθρίτιδα

Διαστρεμμάτων – στραμπουληγμάτων

Ακαμψίας των αρθρώσεων

Χρήση

Εσωτερικά, είναι τονωτική, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεται σε μετρημένες δόσεις, γιατί διαφορετικά γίνεται πολύ επικίνδυνη.Βράζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού για ένα ποτήρι νερό.Το αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε.

Συσκευασία:20gr

Προέλευση
Ελληνικής
Δωρεάν Μεταφορικά ΆΝΩ ΤΩΝ 39€ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
2314 01 36 10 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
info@karposeuosmou.gr ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!