Γλυκάνισος 55gr

Κωδικός: 248

Γλυκάνισος: Γευστικός,δροσερός και θεραπευτικός.

Οι σπόροι του γλυκάνισου δεν δίνουν μόνο το θαυμάσιο άρωμα τους στα φαγητά και τα είδη αρτοποιίας,αλλά και μερικές αξιόλογες θεραπευτικές τους ιδιότητες,που έχουν σχέση με την χώνευση. Δηλαδή ο γλυκάνισος βοηθά στην αφομοίωση των τροφών από τον οργανισμό και την αποβολή των αερίων που φουσκώνουν το στομάχι ή το έντερο.

1.00 €
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ

Ο γλυκάνισος ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδοφόρων. Είναι φυτό ποώδες, μονοετές που καλλιεργείται από την αρχαία εποχή.  Έχει  άνθη μικρά λευκά σε σκιάδια αρκετά μεγάλα, φύλλα με μεγάλες στρογγυλές περιφέρεις και τρεις λοβούς, στέλεχος με λεπτές ραβδώσεις, διακλαδιζόμενο, καρπό αυγοειδή και χνουδωτό.Ο γλυκάνισος  ανθίζει από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο. Φτάνει σε ύψος τους 50-80 πόντους.

Ο σπόρος του γλυκάνισου μαζεύεται ώριμος τον Σεπτέμβριο  και  είναι χρήσιμος όπως και τα φύλλα του. Τα πράσινα μέρη συλλέγονται πριν την άνθηση η οποία γίνεται Ιούνιο μέχρι Αύγουστο, ενώ οι σπόροι αργότερα, αφού δέσουν και αρχίσουν να μαυρίζουν.

Ήταν γνωστός από την αρχαιότητα, από την αρχαία Κίνα όπου το γλυκάνισο λατρευόταν ως ιερό φυτό μέχρι την αρχαία Ελλάδα όπου ο Ιπποκράτης το χρησιμοποίησε για να κατασκευάσει ένα είδος κρασιού τον «ανισίτη οίνο», και από την αρχαία Ρώμη μέχρι τις μέρες μας το γλυκάνισο έχει πάμπολλες χρήσεις.Οι δε Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούσαν, μαζί με το κύμινο και τη μαντζουράνα, για τη μουμιοποίηση των νεκρών. Από εκείνα τα χρόνια άρχισε να χρησιμοποιείται στην ιατρική αλλά και σε μαγικές πρακτικές. Επίσης, από την αρχαία εποχή χρησιμοποιούσαν το γλυκάνισο για τον αρωματισμό διαφόρων γλυκισμάτων και άρτων.

Ο γλυκάνισος ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον μαϊντανό και έχει χρησιμοποιηθεί όπως κι αυτός εδώ και χιλιάδες χρόνια ως φυσικό αποσμητικό για δροσερή αναπνοή. Ο γλυκάνισος αν βυθιστεί στο βραστό νερό μπορεί να παράγει ένα φυσικό στοματικό διάλυμα γι’ αυτό άλλωστε και πολλά στοματικά διαλύματα του εμπορίου, καθώς και οδοντόκρεμες περιέχουν γλυκάνισο.

Ιδιότητες

Δυσπεψία

Αέρια

Στομαχόπονο

Παιδικούς κολικούς

Αυξάνει την παραγωγή γάλακτος στις λεχώνες

Βήχα

Άσθμα

Χρήση

Βράζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού για ένα ποτήρι νερό. Πίνουμε ζεστό δύο ποτήρια την ημέρα.

Συσκευασία: 55gr

Προέλευση
Τούρκικης
Δωρεάν Μεταφορικά ΆΝΩ ΤΩΝ 39€ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
2314 01 36 10 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
info@karposeuosmou.gr ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!