Καλέντουλα 45gr

Κωδικός: 263

Καλέντουλα: Ανακούφιση από τους ερεθισμούς!

Η καλέντουλα είναι ένα από τα καλύτερα βότανα για την θεραπεία τοπικών δερματικών προβλημάτων. Για κάθε φλεγμονή του δέρματος, από μόλυνση ή φυσική βλάβη. Ιδανική για εξωτερική αιμορραγία, τραύματα, μώλωπες ή διαστρέμματα, για εγκαύματα. Κατάλληλη σε εκζέματα, ερεθισμούς του δέρματος, δίνει ελαστικότητα στο δέρμα, αλλά ακόμη και στα μαλλιά 

2.00 €
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ

Η καλέντουλα ανήκει στην οικογένεια των Συνθέτων. Είναι φυτό ετήσιο και η καταγωγή του είναι από την Αίγυπτο. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με άνθη κίτρινα ή ζωηρά πορτοκαλιά, απλά ή διπλά, με φύλλα μεγάλα, στενά στη βάση, φαρδύτερα και στρογγυλεμένα στην κορυφή. Τα άνθη της περιέχουν αιθέρια έλαια, σαπωνίνες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, ασβέστιο, καροτένια (πρόδρομα μόρια της βιταμίνης Α) και σημαντικές ποσότητες πυριτίου.

Το όνομα καλέντουλα προέρχεται από τη λατινική λέξη «kalendae» (καλένδες) που σημαίνει πρώτη μέρα του μήνα πιθανώς γιατί η καλέντουλα ανθίζει τις πρώτες μέρες των περισσότερων μηνών του χρόνου.Η εποχή της άνθισης και της συλλογής είναι από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού είναι τα άνθη του που όταν ξεραθούν γίνονται ελαφρά, εύθραυστα, χωρίς μυρωδιά και με γεύση ελαφρώς πικρή. Τα κεφάλια συλλέγονται όταν ανοίξουν τελείως και ξηραίνονται σε σκιά και σε θερμοκρασία χαμηλότερη από τους 35ο C.

H καλέντουλα χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο ελληνικό, ρωμαϊκό, αραβικό και ινδικό πολιτισμό ως θεραπευτικό βότανο, αλλά και ως συστατικό σε φαγητά και καλλυντικά, ακόμη και σε υφάσματα. Χρησιμοποιήθηκε σαν αντισπασμωδικό, από τον 12ο αιώνα, ιδιαίτερα για το στομάχι, την δυσμηνόρροια, σαν τονωτικό του ήπατος, αλλά και ως εφιδρωτικό, αντιεμετικό.

Η καλέντουλα είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ενυδατική, καθαριστική, αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική, στυπτική, καταπραϋντική και επουλωτική της δράση,Το ρόφημα από τα άνθη και τα φύλλα της καλέντουλας είναι τονωτικό, κατά των κιρσών, ενώ συντελεί στη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων.Τα άνθη του φυτού μουσκεμένα σε λάδι, δίνουν μια πολύ καλή αλοιφή για τις πληγές και τις άσχημα θεραπευμένες πληγές.

σοι παίρνετε ηρεμιστικά, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η λήψη της καλέντουλας σε συνδυασμό με αυτά μπορεί να επιδεινώσει την υπνηλία.Επίσης, αν είστε έγκυος, αποφύγετε τη λήψη από το στόμα, αλλά και την τοπική εφαρμογή, ενώ συνιστάται η αποφυγή της και στη διάρκεια του θηλασμού.

Αντιηλιακό με καλέντουλα 

Για να φτιάξετε το αντηλιακό, θα χρειαστείτε: 

● 200 ml αντιηλιακό λάδι 
● 100 ml αιθέριο έλαιο καλέντουλας 
● 50 ml σησαμέλαιο 
● 50 ml αιθέριο έλαιο βάλσαμου 
● 5 ml αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Ιδιότητες

Χωνευτικό

Έλκος

Πόνοι περιόδου

Δερματικά προβλήματα

Ερεθισμούς

Φλεγμονές

Μολύνσεις 

Εγκαύματα

Κεντρίσματα εντόμου

Για τη μαγειρική: χρωστική για το βούτυρο, το τυρί κ.α.

Χρήση

Βράζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού για ένα ποτήρι νερό και σουρώνουμε.Για τοπική θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάπλασμα ή κομπρέσα.

Συσκευασία:45gr

Προέλευση
Αιγυπτιακής
Δωρεάν Μεταφορικά ΆΝΩ ΤΩΝ 39€ ΚΑΙ ΕΩΣ 6 ΚΙΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
2314 01 36 10 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
info@karposeuosmou.gr ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!