Κουκουνάρι

Κωδικός: 015-1

Η θρεπτική τροφή για να έχουμε υγιές δέρμα και σώμα.

Το κουκουνάρι είναι  ένα ξηρός καρπός με εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες. Είναι πλούσιος σε απαραίτητα ω3 λιπαρά,φυτικές ίνες καθώς επίσης και μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο, ο φώσφορος. Περιέχει τις απαραίτητες για τον οργανισμό πρωτεΐνες, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Ε και Β και δεν περιέχουν γλουτένη. 

39.00 €
ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ

Το κουκουνάρι ή κουκουναρόσπορος είναι καρπός που προέρχεται από το πεύκο.Oι σπόροι του κουκουναριού, που παίρνουμε από τα κουκουνάρια αφού πέσουν από το δέντρο και ανοίξουν από τον ήλιο, τρώγονται ωμοί ή ψημένοι και χρησιμοποιούνται πολύ στη μαγειρική.
Συνοδεύουν εύγευστα σαλάτες, κρεατικά, σάλτσες αλλά και γλυκίσματα.

Το κουκουνάρι καταναλωνόταν ευρέως στην Ευρώπη και την Ασία, από την Παλαιολιθική κιόλας περίοδο. Ιστορικά, στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και στη Ρώμη θεωρούνταν από τους πιο… καλότυχους καρπούς. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι εκτιμούσαν την πλούσια θρεπτική αξία του και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που το θεωρούσαν και σύμβολο ανδρισμού και γονιμότητας. Θεωρείτο ότι είχε και αφροδισιακές ιδιότητες. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα συνήθιζαν να σερβίρουν ένα είδος μπισκότου με κουκουνάρι, που είχε ως κύριο στόχο την ενίσχυση των ερωτικών επιδόσεων. Η αρχική καταγωγή της κουκουναριάς είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Βό­ρεια Αφρική. Καλλιεργείται συστηματικά εδώ και 6.000 χρόνια για τους εδώδιμους σπόρους της, τους οποίους εμπορεύονταν οι άνθρωποι από τα αρχαία χρόνια.

 Το κουκουνάρι αποτελείται από 50% λίπος, 30% πρωτεΐνη και 11%υδατάνθρακες. Το υπόλοιπο αποτελείται από νερό, ανόργανα άλατα και βιταμίνες, οι οποίες αξίζει να αναφερθούν ιδιαίτερα η βιταμίνη Β1 και Ε, ο χαλκός, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο, αλλά και ο ψευδάργυρος.Το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητες για την ομαλή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού και ω-3 λιπαρά οξέα, που είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα.

 

 Έρευνες αναφέρουν ότι τα λιπαρά οξέα που προέρχονται από τα κουκουνάρια οδηγούν στην απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας χολοκυστοκινίνης (CCK), μιας ουσίας που υπό προϋποθέσεις καταστέλλει την πείνα. Άλλη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωσαν 3γρ. πινολενικού οξέως πριν το πρωινό τους μείωσαν την ποσότητα του φαγητού που κατανάλωναν μέσα στην ημέρα κατά 37%.

Τα κουκουνάρια μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και βοηθούν στην μείωση της LDL χοληστερόλης.Επιπλέον ενισχύουν την όραση και  δίνουν ενέργεια

 

 

Δωρεάν Μεταφορικά ΆΝΩ ΤΩΝ 39€ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
2314 01 36 10 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
info@karposeuosmou.gr ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!